O nama

  07-10-2014 Autor teksta : Borna Marinić
  Objavljeno u kategoriji :

Projekt „Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat“ pokrenut je 1. svibnja 2013. godine u svrhu oživljavanja svijesti šire javnosti o Domovinskom ratu kao bitnom segmentu hrvatske povijesti u kojem je hrvatski narod napokon dočekao dugo očekivanu samostalnost.

Urednik stranice, Borna Marinić student je 4. godine povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Stranicu je pokrenuo u prvom redu kako bi mladima koji su za mnogo toga zakinuti u edukacijskom sustavu približio najnoviju hrvatsku povijest.

Stranica je isprva pokrenuta na Facebook-u na kojem se moglo najlakše pristupiti mlađoj publici. Nakon gotovo tisuću ispisanih članaka, na Dan neovisnosti 2014. godine, ovaj projekt dobio je novu dimenziju u vidu web portala na kojem se trenutno nalazite.

Članci koji se objavljuju na stranici isključivo su vezani uz događaje koji su se taj dan dogodili u Domovinskom ratu ili su pak usko vezani uz tematiku Domovinskog rata, a dogodili su se na taj datum (primjerice rođenje nekog od heroja Domovinskog rata).
Posebno valja istaknuti kako članci na portalu „Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat“ iznose samo činjenično stanje bez interpretacije nekog događaja što je ustvari posebnost ove stranice u odnosu na većinu .

Stranica ne podržava bilo kakav govor mržnje, a cilj joj je isključivo održati uspomenu na događaje iz Domovinskog rata na način na koji oni zaslužuju biti upamćeni – s ponosom i dignitetom.

60 000+ Ljudi prati naše objave na Facebooku


Pridruži im se i ti, lajkaj našu stranicu : Dogodilo se na današnji dan - Domovinski Rat