Pogibija 11 hrvatskih branitelja u zasjedi na Papuku – 2. prosinca

Heroji Domovinskog rata
  02-12-2014 Objavio : Borna Marinić
  Objavljeno u kategoriji : featured,Heroji Domovinskog rata,Prosinac

Na današnji dan 1991. godine poginulo je na Papuku u neprijateljskoj zasjedi 11 hrvatskih branitelja.

Koncem studenog 1991.godine došlo je do smetnji u telekomunikaciskim vezama između istočne Slavonije i središnje Hrvatske zbog kvara relejnih odašiljača na Papuku. Anđelko Tule i Tomislav Vužić u to su vrijeme radili na Sljemenu.

Po zapovjedi zapovjednika 40. pukovnije veze HV-a iz Samobora Anđelko i Tomislav došli su u Požegu i u pratnji pripadnika 123. Požeške brigade išli nekoliko dana svakodnevno na Papuk radi otklanjanja kvara na relejnim uređajima.

Dana 2. prosinca 1991.godine upali su neprijateljsku zasjedu i tom prilikom poginuli. Uz Tomislava i Anđelka stradalo je devet pripadnika 123. brigade.

Želja im je bila uspostaviti vezu među ljudima, ali su mučki ubijeni iz zasjede i nitko nije preživio tako da nikada nećemo saznati kako se to dogodilo.

Počivali u miru naši heroji!

  • Jaguar Paw

    Nema od pisanja članaka ništa te lajkanja stranica na fejsu, što mi kao narod radimo za ljude koji su nas beskrajno zadužili? Služimo se frazama poput one, pustite rat, to je bilo prije 20 godina, za 11 hrvatskih obitelji rat još uvijek nije prošao, te se on ponavlja svakim nadolazećim blagdanom, gdje bivaju prazne stolice, gdje su trebali sjediti ovi ljudi. Ovakvih je sudbina nažalost previše, mi prošlost ne možemo promjeniti, ali možemo utjecati na sadašnjost i graditi bolju budućnost. Iznimno je popularno danas praštati, jer ako to ne činiš, odmah si konzervativan i zaostao, a jednostavno ne možeš biti “napredan” i liberalan a ujedno i domoljuban. Doveli smo se u situaciju da je žrtva postala uzaludna, da su stvari iste ili gore nego prije rata. Za sve one koji su se ogriješili o tuđu bol i muku, ima jedan stih iz pjesme, “proklet će vas mrtve kosti”. Slično vrijedi i za ove “instant domoljube”, koji jedan mjesec nose hrvatsku zastavu, a drugi idu u “izlazak” u Beograd kod krvnika ovih ljudi, te pritom ne vide ništa loše.

    • http://bbird.me/ Bruno Kos

      “što mi kao narod radimo za ljude koji su nas beskrajno zadužili?” – neki poput Borne pišu o njima, ali istinu. I to je veliki doprinos na svoj način. Ako mislite da to nije ništa, sjetite se da branitelje u Savskoj nazivaju “šatoraši”, baš zbog toga jer su monopol na “istinu” imali svi ljevičarski, udbaški i liberalni mediji kroz zadnjih 15 godina.

40 000+ Ljudi prati naše objave na Facebooku


Pridruži im se i ti, lajkaj našu stranicu : Dogodilo se na današnji dan - Domovinski Rat