Ubijen Igor Kačić – 20. studenog

  20-11-2014 Objavio : Borna Marinić
  Objavljeno u kategoriji : featured,Heroji Domovinskog rata,Studeni

Na današnji dan 1991. godine ubijen je Igor Kačić, najmlađa žrtva Ovčare.

U jesen 1991. godine Igor je trebao krenuti u 2. srednje elektrotehničke škole, no počela je bitka u Vukovar. Umjesto školske klupe uzeo je pušku u ruku i stražario na ulazu u sklonište u kojem su mu bile sestre, majka, znani i neznani ljudi.

Dana 18. studenoga izašli su iz skloništa i podijelili se u dvije kolone. S majkom i sestrama bio je u koloni koja je išla prema bolnici. Iz podruma bolnice morali su svi izaći 20. studenoga 1991. godine.

Od majke Irene odvojio ga je Veselin Šljivančanin ispred vukovarske bolnice odgovorivši na pitanje zašto dijete odvaja od majke s: ‘to će se sve proveriti’. Igor je imao 16 godina.

Vjerojatni razlog Igorova smaknuća na Ovčari bio je taj što je njegov otac, Petar Kačić “Srednji Bojler” jedan od najvećih heroja obrane Vukovara. Petar je bio zapovjednik obrane Sajmišta, dijela Vukovara koji je bio najizloženiji učestalim žestokim pješačkim napadima udruženih srbočetničkih paravojnih postrojbi i JNA, obilno potpomognutih neprestanim granatiranjem. Poginuo je u borbama 2. listopada 1991. godine, a do smrti je uništio 22 neprijateljska tenka.

Igor Kačić vodio se kao nestala osoba do 1997. godine kada su počela iskapanja na Ovčari. Među posmrtnim ostacima Igora Kačića bio je zlatni privjesak, mali delfin koji je izrezbario u skloništu i – autići. Pokopan je 1997. godine u Rijeci, godinu poslije do njega pokopan je njegov otac, ratni heroj Petar Kačić, čije je tijelo identificirano 1998. godine.

60 000+ Ljudi prati naše objave na Facebooku


Pridruži im se i ti, lajkaj našu stranicu : Dogodilo se na današnji dan - Domovinski Rat