Snažna poruka pape Ivana Pavla II. – 17. studenog

  17-11-2014 Objavio : Borna Marinić
  Objavljeno u kategoriji : featured,Studeni

Na današnji dan 1991. godine papa Ivan Pavao II. na Trgu svetog Petra u Vatikanu vodio je molitvu za mir i prestanak rata u Hrvatskoj.

Narodu se papa obratio idućim riječima:
“Tražimo mir i pravdu za sve ljude bez obzira na narodnost i vjeru. Zabrinutost apostolskog sjedišta nakon strahota nepravednog i okrutnog rata zato je usmjerena svim narodima Jugoslavije. Posebno tražimo štovanje prava legitimnih prava svih naroda, suzdržavanje od sile te molimo za mir u voljenoj zemlji Hrvatskoj.”

Papa je također naglasio kako je Sveta Stolica preklinjala da se ne započne oružano nasilje te da se problemi riješavaju mirnim putem, a međunarodnu zajednicu da ne gledaju strahote koje se događaju u Hrvatskoj.

Tog dana snažna poruka upućena je i u vatikanskim dnevnim novinama L’Osservatore Romano: “Ako je Europa zajednička kuća narodima, nedopustivo je da dio stanara te kuće ravnodušno sluša kako se u jednom od stanova te kuće puca i masakrira. Osim toga, krajnji je čas da se organizacija UN suoči s ratom u Hrvatskoj te da usklikne – DOSTA!”.

 

izvor – TV Kalendar

60 000+ Ljudi prati naše objave na Facebooku


Pridruži im se i ti, lajkaj našu stranicu : Dogodilo se na današnji dan - Domovinski Rat